воскресенье, 27 июня 2021 г.

🇺🇦 З Днем Конституції України 🇺🇦

 


Щорічно 28 червня в Україні відзначають державне свято - День Конституції України. У цей день у 1996 році Верховна Рада України на своїй п'ятій сесії прийняла нову Конституцію, яка на даний момент є основним правовим документом, який регламентує всі сфери діяльності громадян України. Ухвалення Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.

Конституційному процесу в Україні, по нагадуванням істориків понад 310 років. Точкою відліку вважають 5 квітня 1710 року, коли під час обрання гетьманом України Пилипа Орлика прийняли документ, пізніше названий Конституцією Пилипа Орлика. Після відродження державної незалежності українського народу в 1991 році Конституція Пилипа Орлика набула статусу пам'ятки української філософської та правової думки, але її велич усе ще залишається недостатньо відомою і мало оціненою основною масою.

Конституція - це той документ, з яким повинні узгоджуватися всі інші нормативно-правові акти. Це Основний Закон, справжній закон законів. А це, у свою чергу, означає, що не можна її переписувати в залежності від зміни політичної еліти. Саме цей документ об'єднує історію незалежної України в одне ціле, стримує радикальність прийнятих владою кроків і погоджує минуле, сьогодення і майбутнє.



Джерело: за посиланням в групі "Лінгвістичні смаколики" знайдете невелику добірку матеріалів до свята https://www.facebook.com/groups/2143084629077287/posts/4245776835474712/


Комментариев нет:

Отправить комментарий