суббота, 28 ноября 2020 г.

6 способів, як навчити дитину правильно тримати ручку ✍🏻


Виділяють кілька простих способів, які відрізняються універсальністю (підходять для всіх дітей) та ефективністю (діють практично в 100% випадків).

Вам залишилося лише вибрати найбільш підходящу методику і почати навчальний процес.


✅За допомогою серветки

Щоб навчити дитину тримати пишучі приналежності потрібні серветка і ручка. Необхідно скласти серветку, щоб одна сторона була приблизно три сантиметри. Потім складену серветку потрібно затиснути між долонею і безіменним пальцем і мізинцем. Троє пальців потрібно випрямити і зробити так, щоб вони дивилися вгору.

Потім вільними пальцями потрібно взяти ручку, як було описано вище.

✅Навчання за аналогією з грою в дартс

Будь-яка людина грала в дартс і навіть діти захоплюються грою. Так ось, ця гра допоможе освоїти навик тримання ручки. Якщо ж дитина ніколи не кидала дротики, то перед навчанням доведеться освоїти навички гри.

Всі фанати гри знають, щоб набити більше очок і потрапити в яблучко, необхідно правильно тримати дротик, трьома пальцями. До відома, дротик і ручка повинні займати аналогічне положення. Так от, коли дитя береться за лист варто нагадувати йому, що ручку треба брати також як і дротик.

✅Навчання за допомогою спеціальної накладки на ручку або олівець

Сьогодні в магазинах багато накладок, завдяки яким можна швидше освоїти навик письма. За їх допомогою неправильно взяти ручку чи інший предмет не вийде. У продажу є насадки різної форми, кольору і матеріалу.

Такі насадки називаються тренажерами для письма. Їх можна придбати для дітей, які пишуть правою і лівою ручкою.

✅За допомогою крейди

Крейда – ще один непоганий варіант для навчання правильному утриманню олівця. Попередньо пастель необхідно розламати на шматочки, довжина якої не повинна перевищувати трьох сантиметрів. Такі невеликі шматочки діти не зможуть заховати в кулаці, тому їм доведеться утримувати пастель виключно трьома пальцями. Позаймавшись з крейдою, дитина легко зможе правильно тримати ручку чи олівець.

✅«Баю-бай»

Правильно утримувати олівець або ручку зовсім маленькій дитині допоможе цікавий метод. Крихітці розповідають, що олівець втомився і хоче спати, йому потрібно допомогти лягти в «ліжко». Під його голову кладуть «подушку», а поверх накривають «ковдрою». Пояснюємо: «ліжко» – середній пальчик, «подушка» – вказівний, «ковдрочка» – великий.

✅Мітка на пальці

Якщо малюк все одно не розуміє, як правильно тримати звичайну ручку, слід скористатися найпростішою методикою, яка передбачає малювання точки на тому місці середнього пальця, де повинен лежати олівець. Аналогічну позначку необхідно поставити на письмове приладдя, відступивши півтора сантиметра від вістря грифеля. Дитині пояснюється, що ці дві точки повинні співпасти.

Джерело:"Обучонок"

Комментариев нет:

Отправить комментарий