четверг, 29 октября 2020 г.

🖥Як продуктивно підготуватися до онлайн-виступу





?

Ловіть поради від дитячої та сімейної психологині Світлани Ройз Светлана Ройз!

Відчувати тривогу перед виступом ‒ нормально. Емоції ‒ ознака того, що ми тестуємо реальність і реагуємо на неї. Тривога сповіщає про недостатність інформації стосовно майбутнього. Не варто її позбуватися, вона допомагає передбачити важливе (приклади: перевіряємо маршрут, приходимо завчасно).

Найпоширенішим є страх публічних виступів. Механізм його роботи називається нейроцепція ‒ зчитування сигналів небезпеки. Цей страх збережений у певній ділянці мозку ‒ мигдалині.У процесі еволюції найуспішніше виживали тривожні особини, бо краще аналізували небезпеку. Багато фобій і тривожних розладів мають спільну основу ‒ інстинкт самозбереження.

За страхом публічних виступів стоїть потенційна небезпека бути відкинутим групою спостерігачів. Такий страх ‒ видозмінена форма стародавнього страху перед вигнанням із клану, що робило людину безпомічною. Мигдалеподібне тіло спонукає нас уникати ситуацій, коли на нас дивляться потенційно ворожі істоти, у тому числі й інші люди.

Ми обрали найкращі поради психолога, що допоможуть тобі розслабитися та виступити на всі 200%:
⚡️ Потренуйся виступати перед людьми – родичами, друзями. Це потрібно, щоб оцінити реакцію аудиторії та перевірити, чи вкладаєшся ти у регламент часу.
⚡️ Планування зараз дуже актуальне: заздалегідь подбай про комфортний одяг, обери стійку позу, спробуй передбачити питання,що тобі поставлять.
⚡️ Настрій – то, мабуть, левова частина успіху. Пам'ятай, за для чого ти це все розпочав, яка ідея тобою рухає. Оточи себе людьми та речами, від яких сповнюєшся приємними емоціями. І, звісно, добре висипайся.

Страх – це насправді маяк, який вказує тобі на сторони, які треба пропрацювати, та інформацію, яку треба зібрати, щоб володіти ситуацією безапеляційно. І знай, як правило, подолавши страх, люди з подивом та посмішкою виявляють, що занадто перевищували його розміри.

☝🏻 Домашнє завдання! Скажіть: «Я МОЛОДЕЦЬ!»
Ви молодці!
Скажіть собі це саме зараз!

#КонкурсМАН #довід_МАН #пряма_мова #МАН2020 #психологія
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий