пятница, 6 октября 2023 г.

5 дієвих способів пожвавити урок

 


Урок зайшов у глухий кут? Втрачаєте зв’язок з учнями? Слова відмовляються складатись у речення? Якщо на всі питання ви відповіли так – настав час трішки пожвавити урок! 😉


Ми створили для вас добірку практичних порад, що допоможуть у цьому:

1. Розкажіть історію з життя, що стосується теми уроку (або не дуже). 😜

До прикладу, якщо на уроці української мови ви вивчаєте розмовний стиль мовлення, розкажіть про стендап-концерт, який відвідали вчора з друзями. Це буде не лише гарний приклад усного спілкування, а й трошки змістить фокус уваги та розрядить атмосферу.


2. Зробіть гімнастику для очей. 👀

Це ніколи не буде зайвим на уроці, адже всі ми проводимо чимало часу дивлячись в екрани гаджетів.


3. Використовуйте інтерактивні вправи 📱

Вони не лише допоможуть закріпити знання, а й повернуть учнів в момент «тут і зараз» та спонукатимуть порухати звивинами мозку. Цей пункт потребує підготовки, але ми впевнені, що за часи дистанційки ви вже маєте у своєму арсеналі кілька готових вправ за темою уроку. Також радимо скористатися напрацюваннями нашої інтерактивної платформи ІЗЗІ 👉 https://bit.ly/3PEPzRn


4. Жартуйте! 🤣

Так, сміх не лише продовжує життя, а й сприяє налагодженню контакту з учнями. Буде чудово, якщо жарт стосуватиметься теми уроку.


5. Влаштуйте конкурс миттєвих фото 📸

Запропонуйте учням селфі-хвилинку на кожному уроці. Автор кращого фото отримує бали, які можна обміняти на підказку на самостійній роботі або ж додатковий бал на уроці.


Джерело: навчальна література видавництва " Ранок"

Комментариев нет:

Отправить комментарий