понедельник, 9 апреля 2018 г.

До якої професії схильна ваша дитина? (профорієнтація для підлітків).

У житті кожного підлітка настає той день, коли йому необхідно непросто задуматися – зробити вибір, подумати про майбутнє. Вибір професії безпосередньо пов'язаний із подальшим навчанням після школи. Деякі діти не уявляють, що могло б бути їм цікаво в майбутньому, інші навпаки ще з середньої школи знають, чого хочуть і планомірно до цього йдуть. Безумовно, у процесі життя можна змінити професію, сферу діяльності, почати щось нове. Людина росте, розвивається, і в неї можуть з'явитися нові захоплення, інтереси, у тому числі професійні.

Для старшокласника важливо вибрати напрямок майбутньої професії, успішно здати ЗНО і вступити у вищий навчальний заклад. Часто дітям важко зробити такий важливий вибір. Краще всього, якщо такий важливий вибір не нав'язаний кимось, а підліток усвідомлено до цього прийшов. Звичайно реалії життя такі, що уявлення про професії й безпосередньо робота можуть сильно відрізняться. Але для підлітка важливо, прислухатися до себе й зрозуміти, чим їй хочеться займатися.

Підлітку важливо сконцентруватися у вивченні предметів, які в подальшому будуть необхідні для вступу. Часто відбувається так, що дитина не вирішує, куди йти вчиться після школи. Майбутню професію можуть нав'язати як батьки, так і соціум. У будь-який час існують соціально привабливі професії, це ті професії, які в даний період часу популярні,  а можливо тільки з'явилися на ринку праці. Майбутньому абітурієнту важливо розуміти – чи зможе він стати професіоналом у обраній спеціальності. Найчастіше це залежить від того, наскільки професія близька до внутрішнього потенціалу людини.

Джерело:http://www.fdu.org.ua/psychological/test43

Комментариев нет:

Отправить комментарий